Je zwemvaardigheid verbeter je bij Van Hellemond Sport

Zwemvaardigheid is een vervolg op het ABC zwemmen en in mindere mate snorkelen. De te behalen diploma's sluiten perfect aan op de vaardigheden die de kinderen al beheersen.

Zwemvaardigheid omvat eigenlijk alle facetten van het zwemmen. De kinderen leren hier nieuwe slagen zoals de polo-crawl en de vlinderslag maar ook verbeteren ze zwemslagen die ze al beheersen, zo wordt er qua techniek echt de puntjes op de i gezet.

Zwemvaardigheid is in te delen in 3 categorieën, namelijk; Reddend Zwemmend , wedstrijdzwemmen en waterpolo.

Bij het reddend zwemmend leren ze onder andere hoe ze een drenkeling moeten vervoeren in het water op verschillende manieren. Dit alles gebeurt met kleren aan om het zo veel mogelijk op een situatie te laten lijken zoals die buiten ook kan voorkomen.

Bij wedstrijdzwemmen wordt de focus weer meer gelegd op de zwemtechniek. Zo beweeg je uiteindelijk makkelijker en efficiënter door het water. Daarnaast wordt er ook geoefend met de correcte keerpunten, een belangrijk onderdeel van het wedstrijdzwemmen.

Tot slot wordt er ook aandacht geschonken aan waterpolo, of beter gezegd balvaardigheid. Zo leren ze de borst-en rugcrawl die bij waterpolo wordt gebruikt, en onder andere ook een alternatieve manier van watertrappelen.

 

Zwemmen bij van Hellemond Hilversum?

Vul het formulier en klik op verzenden. Van Hellemond Sport neemt binnen 1 werkdag contact met je op. 

Vestigingen

Hilversum Zuid
035 621 73 59


Hilversum Centrum
035 820 03 31