Spinning

Van Hellemond Sport biedt een nieuwe methode van spinning en indoorcycling aan. Deze wordt gegeven op basis van wattage, en kan op een interactieve manier worden weergegeven op een groot scherm en/of via de App INTELLIGENT CYCLING.  Hierbij kunnen de deelnemers op een correcte en veilige manier trainen, eventueel ter voorbereiding of tijdens het wielerseizoen.

Met trainen op wattage train je op je kracht, in combinatie met je persoonlijke hartslag, gecombineerd met de cadans die past bij het trainingsdoel (kracht, klimmen, tempo rijden, sprinten). Meetbaar, voelbaar, volgbaar, uitdagend. Met deze manier van trainen creëer je meer persoonlijke inzicht, en train je slimmer.

Keiser M3i Serie spinning fietsen

Deze training wordt gegeven op de proffesionele Keiser M3i Serie spinning fietsen, geschikt voor intensieve trainingenDoor het unieke performance display kan de instructeur elke deelnemer tot het uiterste begeleiden en motiveren. De getoonde waarden op het display zijn: RPM, Power output in Watt en in kilocalorieën, Hartslag (Polar compatible), Trainingsduur, Versnelling (1-24 gears) en trainingsafstand. De M3i van Keiser is een spinningbike met geruisloze snaaraandrijving, magnetische weerstand, combi SPD pedalen en je verbind eenvoudig je smartphone of tablet met het bluetooth console.

Waarom je dat wilt?
Omdat je indoor trainen ziet als een goede manier om als wielrenner in de winter je kracht en conditie effectief te onderhouden

Wat is wattage-/vermogenstraining?

Om een optimaal rendement uit je trainingen te halen is het belangrijk om met trainingszones te werken. Deze zones worden bepaald door middel van een FTP-test. FTP staat voor Functional Threshold Power, simpel gezegd: het vermogen dat je gemiddeld 60 minuten kan volhouden. Het wordt in hartslag-termen ook wel het omslagpunt genoemd. Hoe hoog dit is, hangt af van je gewicht, spiermassa, getraindheid en is vooral genetisch bepaald.

Je FTP wordt bepaald aan de hand van een  20 minuten test. Na het afleggen van deze test wordt voor iedere deelnemer op zijn niveau de juiste zone berekend op basis van de uitslag van de FTP test. Je weet dan precies met hoeveel vermogen je een ontspannen duurtraining moet rijden, op welk vermogen je intensieve blokken moet trainen of op welk vermogen je een hersteltraining doet.

De cadance, het hartslagpercentage (indien men een hartslagmeter gebruikt), de zone van FTP; al deze resultaten kunnen worden weergegeven via de gratis app INTELLIGENT CYCLING. https://intelligent-cycling.com/download

De trainingen worden gegeven door gecertificeerde en goed opgeleide trainers.

Trial Spinning

Wil jij kennismaken met Van Hellemond Sport? Vraag een 3x Trial aan. Vul je naam, e-mailadres en telefoonnummer in en klik op verzenden. Binnen 1 werkdag nemen we contact met je op voor je startafspraak.

Vestigingen

Hilversum Zuid
035 621 73 59


Hilversum Centrum
035 820 03 31