KidsMIX trainers: Nicolien

De meeste kennen mij misschien wel als de zwemjuf van de vrijdag

Op jonge leeftijd wist al dat ik les wilde gaan geven. Ik wist alleen niet waarin: muziek, onderwijs?

Als fluitiste heb ik mijzelf regelmatig voor grote groepen mensen moeten presenteren en dat maakte misschien dat het daadwerkelijke lesgeven mij niet zoveel moeite kostte. Het lesgeven is begonnen in de muziek. Eerst samen met mijn vader (ik was een jaar of 7-8) en vanaf mijn 13e/14e kwam daar het geven van zwemlessen bij.

Naast het geven van muziek- en zwemlessen, ben ik ook Aerial yoga Kids docente, docente mindfulness voor kinderen, bootcamp trainer en muziektherapeute. “Het mooiste aan het hele lesgeven vind ik het leer- en ontdekkingsproces van kinderen. Natuurlijk wil je ze iets leren, maar ze zelf laten ontdekken en op zoek gaan naar de mogelijkheden vind ik eigenlijk nog wel mooier. Vaak kun je hier als docente ook weer een hoop van leren."

Binnen mijn eigen lessen merk ik dat de kinderen van deze tijd eigenlijk wel van alles willen, maar toch ook niet goed weten wat. Er is zoveel keus waarmee zij overspoeld worden dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Met het KidsMIX programma kunnen kinderen verschillende sporten beleven en ontdekken.

Doordat de diversiteit beperkt is tot 4 takken van sport, maar daarbinnen flink geproefd kan worden aan die tak, wordt er duidelijk beeld geschept voor de kinderen. Kunnen ervaren wat de sport(tak) inhoudt, maar niet overladen worden met een té groot aanbod. Ik denk dat dat de kracht is van KidsMIX.

Vestigingen

Hilversum Zuid
035 621 73 59


Villa Industria
035 820 03 31


Naarden
035 694 37 35
KidsMIX trainers: Esther

KidsMIX trainers: Esther

Geplaatst op: 2018-01-12

Namaste! (Dat betekent 'ik groet jou' in de taal van yoga)  Mijn naam is Esther Segers. Ik geef yogales en ik werk al heel lang met kinderen en dat vind ik erg fijn. Jullie zijn altijd zo speels, eer...

Lees meer Meer nieuws
Trots op Dhr Bakhoven

Trots op Dhr Bakhoven

Geplaatst op: 2018-01-12

Wat zijn we trots op Dhr. Bakhoven! Hij heeft verlenging van zijn rijbewijs, ondanks dat hij slecht ter been is! Dankzij 5 keer per week trainen bij Van Hellemond Sport en personal training bij Dominique.  ...

Lees meer Meer nieuws