Al 85 jaar een begrip

In 1936 begon Karel van Hellemond bokslessen te geven in een groot pand aan de Zonnelaan in Hilversum. Opa was wars van reclame, zijn motto was: “Goede bokslessen verkopen zichzelf”. En dat klopte, behalve boksles werd er al snel uitgebreid met Jiu-Jitsu. En tijdens de oorlogsjaren, met de slogan “Blijf fit en gezond met van Hellemond” kwam er gymnastiek, schermen, tennis en zeillessen bij. Door deze expansie groeide van Hellemond uit zijn jasje en verhuisde de sportschool naar het voormalig Wilhelmina hotel in Hilversum. In dit gebouw werd ook het 10-jarig bestaan gevierd.

Van Hellemond Sport: fitness in Hilversum

In de jaren ’50 ontstond er na het wereldkampioenschap van Anton Geesink een ware judo gekte. Door deze groei werd de school in Hilversum weer te klein en kreeg van Hellemond een gymnastiek lokaal in Bussum erbij. Judo werd zo populair dat er ook in Baarn, Laren, Loosdrecht en Hollandsche Rading les werd gegeven.

In de jaren 60 werd er gestart met de bouw in Naarden en werd er door Jacques Vlamings het welbekende logo ontworpen die gemaakt is van stenen die bij de bouw werden gevonden.

“Blijf fit en gezond met van Hellemond”

In 1980 nam de zoon van Karel van Hellemond, Jack, het bedrijf over en introduceerde als eerste in het Gooi het conditie fitness. Het bleek een overweldigend succes.

Jack is trouwens 3 keer Nederlands kampioen karate en heeft veel lesgegeven in karate, conditie fitness en zwemmen.

Sinds 2012 leiden Pascale en Karel van Hellemond – de derde generatie – het familiebedrijf Van Hellemond Sport  en buiten de bekende vechtsporten zijn nu bijna alle vormen van bewegen mogelijk.

Van Hellemond heeft een neus voor nieuwe trends en alle vormen van bewegen worden dan ook aangeboden in de 3 sportscholen. Om er een paar te noemen: Fitness, spinning, pilates, aerobics, krachttraining en zwemmen.


Fitness en sporten bij Van Hellemond Sport voor het hele gezin

Pascale: “Jong en oud kunnen bij ons terecht om in een prettige sfeer en mooie omgeving gezond te bewegen en zelfvertrouwen te ontwikkelen. Door het grote aanbod komen bij ons hele gezinnen sporten. Judo, krachttraining, conditie fitness, zwemmen, iedereen vindt wel iets waar hij of zij zich prettig bij voelt”.

Wij hebben de oplossing voor iedere doelstelling 

“We hebben goed opgeleide instructeurs die voor iedereen een individueel programma samenstellen.”

Dat van Hellemond een goede naam heeft in het Gooi bewijst het groot aantal trouwe klanten. Sommige zijn al meer dan 25 jaar lid! Het groepsgevoel en de sfeer zijn daar debet aan.

Wij zijn er voor jou!

Ben je nog geen lid? En wil je graag kennismaken? Vraag dan nu een 3 x trial aan! Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op. 

Vestigingen

Hilversum Zuid
035 621 73 59


Hilversum Centrum
035 820 03 31