ABC Zwemles

Wanneer je kindje 4 jaar of ouder is kan er begonnen worden met zwemmen voor het A diploma. Een zeer belangrijke fase in de motorische ontwikkeling van uw kleine, omdat ze op deze leeftijd zowel motorisch als cognitief grote stappen kunnen maken.

Van Hellemond Sport maakt gebruik van eigen opgestelde zwemdiploma's, die wel officieel volgens de richtlijnen zijn van de KNZB. Tijdens de lessen staat de zwemtechniek centraal, oftewel wij willen onze zwemkids "mooi" laten zwemmen. Wij geloven in het feit dat hoe beter de zwemtechniek is, hoe fijner en veiliger onze kids zich voelen in het water en uiteindelijk is dat het allerbelangrijkste.

Bij Van Hellemond Sport in Hilversum Zuid vind je een uniek en overzichtelijk instructiebad. Het bad is gebouwd op een verhoging, zodat de instructeurs en de kinderen op dezelfde ooghoogte kunnen communiceren. De instructeurs geven overigens altijd vanuit het water les.

Zwemschool Van Hellemond Sport werkt uitsluitend met de beste gecertificeerde instructeurs die hun kennis en expertise met liefde aan de kids overdragen. 

Wij werken met verschillende groepsgroottes afhankelijk van wat je kindje nodig heeft. 

Zo kan er gekozen worden uit de volgende opties

  • Mini-groepje 5 kinderen met 1 instructeur,
  • Midi-groepje 10 kinderen met 1 instructeur
  • Maxi-groepje 16 kinderen met 2 instructeurs 

Zwemmen in het Mini-groepje staat garant voor veel individuele aandacht waardoor het leerproces sneller wordt opgepakt. 

Vind je de mini-groep alsnog te groot dan is er ook de optie om te kiezen voor privéles.

De vorderingen van de zwemkids worden nauwlettend bijgehouden middels onze eigen zwemkaart.

Een soort check-list waardoor het duidelijk is wat uw zwemmertje al kan, en ook waar het nog eventjes aan moet werken. De voortgang voor het A-diploma wordt daarnaast bijgestaan door het kunnen verdienen van 4 zwemplaatjes. Zo kunnen de beginners hun kikkerplaatje verdienen, gevolgd door de eend, de vis en als allerlaatst de dolfijn. Wanneer je kindje de dolfijn heeft verdiend zal het afzwemmen niet lang meer op zich laten wachten. De plaatjes kunnen overigens op het zwembroekje/badpakje worden genaaid zodat iedereen kan zien hoe goed je zwemmertje het doet!

Bij Van Hellemond Sport wordt er iedere maand afgezwommen. Zo houden wij een mooie doorstroming van kinderen en komen er dus ook geregeld plekjes vrij! Wat betekend dat wij zelden een wachtlijst hebben, en je direct kan starten met zwemmen!

Afzwemmen gebeurt in ons eigen bad in Hilversum Zuid. Wanneer je kindje met succes heeft afgezwommen heeft hij zijn diploma dik verdiend! 

Dit wordt afgesloten met een feestelijke diploma uitreiking, incl medaille!

Deze wordt aangepast aan de covid maatregelingen die op dat moment gelden.

Na het afzwemmen voor je A-diploma kan je direct door voor je B-diploma.

Interesse in ABC Zwemmen?

Meld je nu aan! We nemen binnen 1 werkdag contact met je op. 

 

 

Van Hellemond Sport is dé sportschool voor Fitness, Zwemmen & Zelfverdediging in Hilversum en het Gooi voor de hele familie! Bij Van Hellemond Sport ben je verzekerd van kwaliteit, persoonlijke aandacht en professionele begeleiding. Maak kennis met Van Hellemond Sport en vraag een 3x Trial aan.

Vestigingen

Hilversum Zuid
035 621 73 59


Hilversum Centrum
035 820 03 31